Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Neue Klasse

Számos vélemény szerint az úgynevezett " Neue klasse " Új osztály volt az előfutára annak az áttörésnek, amit a BMW véghezvitt az autógyártás terén nevezetesen a globálisan kívánatos modern autó megalkotása. A tágas négyajtós forma valami kiemelkedő mértéktelen stílusosságot képviselt, sőt vonalai annyira finomak, átláthatóak és áramvonalasak aminek köszönhetően úgy gondolták biztos ki fogja bírni az idő próbáját. A design nem volt túl konzervatív, ugyanakkor az amerikai stílus sem befolyásolta inkább az olasz autókra emlékeztetett. Ami nagyon meglepő volt: az 1500-as modell stílusának kidolgozásakor a BMW vezető stylistja Wilhelm Hofmeister kikérte Giovanni Michelotti tanácsát akivel egyébként már dolgozott együtt a BMW 700-as modell tervezésekor. Hofmeister csapata felhasználta és megvalósította Michelotti terveit aminek köszönhetően egy dísztelen, letisztult modern testet öltött az autó aminek hűtőrács panelei a BMW 507-es korszakra emlékeztettek.

Amikor Herbert Quandt megpillantotta a végleges terveket, ragaszkodott hozzá, hogy visszaállítsák a klasszikus BMW kettős vese elrendezésű hűtőrács paneleket. A tervezők gyorsan megalkották a páros vese rácsokat és pontosan a hűtőrács közepén helyezték el ezzel megalkotva a BMW új arcát. A vese formájú hűtőrács több mint dísz, kulcsfontosságú elem - aminek része a fényszóró is - ami nagyobb figyelmet kapott mint valaha. Még egy részlet ami - kettős bemutató lett – a BMW 3200-as és az új középkategóriás autón is megjelent: az átmenet a C oszlop és a karosszéria között már nem volt hosszú és kerek.

Ennek az átalakításnak kezdetben teljesen egyszerű oka volt: a kibővített biztonságot szolgálta a C oszlop ami egy teljesen fémből készült elem a tető gyengeségeinek kiküszöbölésére. A későbbiekben ez a forma a BMW stílusjegyévé vált amit a kifejlesztő Wilhelm Hofmeister tiszteletére "Hofmeister kink"-nek neveztek el.

 

BMW 1500

Dátum: 2011.10.27
Fénykép: 17
Mappák: 0

BMW 2000 Coupe

Dátum: 2010.10.11
Fénykép: 5
Mappák: 0
Hozzászólások: 0

BMW 2000

Dátum: 2010.10.08
Fénykép: 19
Mappák: 0
Hozzászólások: 0

BMW 1800

Dátum: 2010.10.08
Fénykép: 20
Mappák: 0
Hozzászólások: 0